Bæredygtig kantinedrift

Har jeres virksomhed køkkenet, er et samarbejde med The Cantina om kantinedrift måske den rette løsning for jer

Vi driver kantiner i hele Danmark, med henblik på at skabe sund og nærende forplejning, til medarbejdere og gæster.

Med en kantineløsning fra The Cantina, ansætter I enten igennem os et kokketeam til at drive køkkenet, eller vi overtager jeres eksisterende personale og oplærer dem i vores interne procedurer. Hos os får I en personalerestaurant, som kan skabe fornyelse, frokostoplevelser af høj kvalitet og lægge kimen til gode ideer hos jeres ansatte.

Kantinedrift

Sådan drifter vi vores kantiner

The Cantina driver jeres helt egen skræddersyede og eksklusive kantine, hvor vi bruger alt vores gastronomiske opfindsomhed, til at lave en varieret menu som udstråler sundhed, gennemskuelighed og gode smagsoplevelser. En pause midt på dagen er med til både påfyldning af energidepoterne, og et måltid fyldt med forventningsglæde.

Hos The Cantina går vi meget op i at maden er lavet af friske råvarer, uden halv- eller helfabrikata og med stor variation. Det skal aldrig være kedeligt for de ansatte at komme i kantinen. Derfor skifter vi løbende menuen på de faste ting ud, og sørger for, at dagens lune retter aldrig er det samme. Vi går meget op i at maden er ernæringsrigtig, så vi performer bedst mulig, der hvor vi er. Vi er en kantine, der serverer spændende og velsmagende hverdagsmad, der giver oplevelser for alle sanser og fornyet energi.

Vi udfordrer vores kreativitet og forkæler gæsterne ved at bruge de lokale råvarer, og skabe særlige temadage, som fx “streetfood”, “asiatisk”, “3 retters menu” mm. Vores kokke går helt ned til mindste detalje, og særligt med det grønne i fokus, fra lokale og sæson friske råvarer, der vil give smagen af årstiden.

Forberedelse og planlægning er et nøgleord for os. Kokkene laver hvert kvartal et sæsonhjul, der tager udgangspunkt i de grøntsager der er i sæson, og matcher det med det rette kød. Planlægningen er med til at sørge for, at vi aldrig serverer samme ret to gange på en måned. Kokkene og køkkencheferne sparrer altid med hinanden, så der på en uge er et bredt udvalg. På den måde formår vi at skabe en oplevelsen for brugeren, af en helt ny kantine hver dag.

Vi har 3 nøgleord som beskriver vores koncept og profil, der går igen i alt hvad vi foretager os, og viser hvordan vi ønsker at være fremadrettet:

  • Bæredygtighed
  • Socialt Ansvar
  • Dyrevelfærd

The Cantinas frokostkoncept er baseret på sundhed, bæredygtighed og en lokal tankegang. Vi gør alt for at maden skal være nærende og varieret. Det gør vi ved at udnytte brugen af danske lokale råvarer, da vi i Danmark lever i et af verdens største forrådskamrer.

Maden i kantinen

En gennemført måltidsfilosofi

Vi tror på det gode valg og den grønne profil. Vores mål med alt hvad vi foretager os, er med sund mad for øje. I de produkter vi sælger, undgår vi tilsætningsstoffer af enhver art.

Vi har skabt det vi kalder “Brain Food”. Med det menes at ethvert måltid er skabt omkring de gode sunde råvarer, og i særdeleshed med grøntsager. Vi tænker sundhed ind i alle aspekter af vores produkter. Vi ved at en god, nærende og varieret kost er med til at øge menneskers præstation og læring. Derfor gør vi også brug af det samarbejde vi har med en kok fra Superligaen omkring sund og varieret kost der giver mulighed for at præstere optimalt hele dagen.

Maden vi producerer er skabt til at give energi til resten af dagen, så de studerende er lige så friske i første, som sidste time. Vi bestræber os på at give ansatte og elever et sundt, nærende og spændende måltid hver dag, med retter der giver et energiboost samtidig med at det er mættende. Vi har taget klassiske usunde retter, og forvandlet dem til sundere alternativer, da vi tror på, at hjernen skal have de bedste råvarer at arbejde med, og samtidig falde ind i de studerendes målgruppe.

Herunder kan du se et eksempel på en ugemenu.

Mandag

Brød og surdejsbrød

Kokkens store pålægsbuffet

Broccoli m. perlebyg, radiser & rødbede

Kålsalat m. savoy, æbler & pære

Spaghetti bolognese m. løg, squash & tomat

Hummus

Tirsdag

Brød og surdejsrugbrød

Kokkens store pålægsbuffet

Spinatsalat m. feta, mandler, citron & kikærter

Bagte rødbeder m. parmesan & rucola

Oksewok m. kål, nudler, 3x peberfrugt & soya

Oliventapanade

Onsdag

Brød og surdejsrugbrød

Kokkens store pålægsbuffet

Vandmelon, rucola, avocado & ristede kerner

Cous cous, bagt squash, iceberg, purløg & granatæble

Panang-karry m. kylling, ris & koriander (løg & ingefær)

Myntedip

Torsdag

Brød og surdejsrugbrød

Kokkens store pålægsbuffet

Paprika ris, squash, haricots verts & soltørret tomat

Spinat, edamame bønner & ananas

Vegetarisk chili gryde m. kartofler

Rød pesto

Fredag

Brød og surdejsrugbrød

Kokkens store pålægsbuffet

Mix af årstidens salater

Bulgur, tomat, rødløg, mynte & agurk

Hønsefrikasse m. grønne asparges, gulerod, ærter & dampet hvide kartofler

Urtedressing

Stop madspild

Hos The Cantina tager vi medansvar i at nedsætte madspild

Det er en stor global udfordring, der i høj grad skal løses lokalt. Alt vores personale bliver oplært og trænet i, hvordan vi bedst muligt bruger alle de rester, der måtte komme fra dagens produktion. Overskydende mad bruges i nye retter, eller små retter der kan sælges som convenience food. Et eksempel kunne være, at de rester der måtte være af revet gulerod i salatbaren, ender i morgendagens surdejsbrød.

Vi har god erfaring med at sælge overskydende mad fra dagens frokost, som “Stop madspild”, i vores andre kantiner. Her har medarbejderne mulighed for at købe dagens aftensmad med hjem til nedsat pris. Det er med til at sikre at der ikke bliver et stort madspild.

Alt vores madaffald der ikke kan spises eller bruges i nye retter, afhenter vores samarbejdspartner, Daka Refood, som genanvender det bæredygtigt. Det grønne mål for vores køkkenteam er, at så lidt mad som muligt går til spilde og at alle madresterne bliver sendt til genanvendelse. Vi har forpligtet os til at minimere vores madspild med 25% inden 2025.

Vi har en Daka Refood certificering, hvor vi er med til at tage ansvar og forbedre miljøet ved at genbruge vores madaffald i stedet for at brænde det. Daka Refood genanvender vores madaffald og bruger det til biogas, biodiesel og gødning.

Et af vores mål er at minimere mængden af den blandede dagrenovation, som blot bliver anvendt i forbrændingsanlæg. Jo mere vi kan få over i de øvrige affaldsfraktioner, jo bedre, da disse bliver genanvendt som materialer i nye produkter. Vi prøver, hvor det er muligt, at øge brugen af cirkulære affaldsløsninger, så det på sigt bliver muligt at genanvende flest mulige former for affald.

Endeligt har vi doneret mad til velgørenhedsorganisationer som for eksempel Home-start. Hvis vi har større mængder mad, end vi kan nå at sælge, eller bruge til andre retter, bliver maden afhentet af Home-start. De deler mad ud til familier i nærområdet, der enten er ramt økonomisk, af sygeforløb eller på anden vis har brug for hjælp, for at få hverdagen til at fungere. Vi samarbejder med flere NGO´er rundt omkring i Danmark.

Respekt for mad & mennesker

Gennem Respekt for Mad & Mennesker kan vi nå endnu længere.

I vores arbejde i køkkenet arbejder vi ikke blot med fødevarer, men også med mennesker. Både dem, der laver maden, og dem, der spiser den. Men også i et endnu bredere perspektiv påvirker vores køkkendrift – og alt andet vi foretager os – andre mennesker.

Derfor arbejder vi ud fra en fastlagt strategi, hvormed vi sikrer det størst mulige fokus på vores samfundsansvar. Vi kalder den Respekt for Mad og Mennesker. Fordi vi ønsker at udvise respekt og omtanke for fødevarer som en ressource – og for de mennesker, der er involveret gennem hele værdikæden fra jord til bord.

Vores kantiner

Til højre kan du se et udvalg af de kantiner, vi i dag drifter succesfuldt rundt omkring i Danmark.

The Cantina

Vi drifter kantinen på det gamle TC Electronic, i dag musictribe, som sammen med Arbejdsmiljøcentret er daglige gæster i vores kantine.

Aarhus Katedralskole

Vi drifter kantinen på Aarhus Katedralskole, hvor mere end 800 elever hver dag skal have sund og nærende kost, som samtidig appellerer til det unge segment. En opgave, som vi er stolte af at løfte hver dag.

Zealand

Vi drifter kantinerne på Zealand – Sjællands Erhvervsakademi i Roskilde, Køge og Næstved, hvor vi dagligt sørger for, at de studerende på de forskellige uddannelser får den rette kost til at performe optimalt i løbet af dagen, og samtidig har det rette udvalg til rådighed, som passer til de studerendes ønsker og behov. Zealand har samlet mere end 3000 studerende.

Vidste du?

Hos The Cantina bruger vi grøn energi

Elforbruget i fødevarebranchen er forholdsvis stort, idet en stor del af varerne skal opbevares på køl eller frost. Vi bruger derfor udelukkende grøn energi i vores kantine, som er 100% strøm fra danske vindmøller samt CO2-kompensation, som neutralisere den mængde CO2, som produktionen af strøm-forbrug udleder. Derfor vil vi også altid opfordre til at bruge grøn energi, i vores nye personalerestaurant og café.

Book et uforpligtende møde med os